Washroom by Ida&billy Architects

Ida&billy Architects Illustrates The Taikoo Hui Sustainable Washroom Washroom

Ida&Billy Architects, the designer of the award winning project TaiKoo Hui Sustainable Washroom - Washroom by Ida&Billy Architects says, A bright grotto–a contemporary abstraction of nature–is the design concept for this underground washroom. Sustainability, spatial sculpting, human comfort drive the design. The grotto retains the original layout, uncovers two round, tilted square columns to form a unique white mass; seamless curve surfaces diffuse light and omit dirty edges. Plants, irrigated by filtered greywater, purify the air, add life and colors. The original sandstones are crushed as gold aggregates of the new terrazzo floor. Integrated tap-hand dryer, waterless urinal and toilet largely reduce water-use and waste..

Washroom by Ida&billy Architects Images:

VIA: http://competition.adesignaward.com/design.php?ID=46875

End of the article, click here to go back to previous page, or alternatively go back to Design Trophy homepage.

Design Accolades
Copyright © 2010 - 2019 Design Trophy - designtrophy.org - All Articles